PODIUM OP DE RED BULL RING!

SIMON EN ROB NAAR HET PODIUM OP DE RED BULL RING!

07 Juni 2015:
Aan alle sponsors en belangstellenden van Simon Knap.

De 5e en 6e ronde van de Competition 102 GT4 European Series werd het afgelopen weekend verreden op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Simon en zijn teamgenoot Rob Severs hadden zich ook dit keer weer goed voorbereid in de simulator bij Vincent van der Valk om niets aan het toeval over te laten.

Simon was bekend met de baan vanwege eerdere races in het ADAC GT Masters maar voor Rob was het de eerste keer op dit mooie circuit. De weersomstandigheden waren fantastisch, de temperaturen waren boven de 30 graden en naar later zou blijken vergde dit veel van zowel de auto’s als van de coureurs.

newsitem_002

Vrije Trainingen.

De eerste en tweede vrije training zagen er goed uit, Simon scoorde een 4e tijd in de eerste training en een 3e tijd in de tweede training terwijl Rob deze trainingen gebruikte om de baan goed te leren kennen en zodoende waardevolle data te vergaren.

Kwalificatie.

Rob moest zaterdagavond het spits afbijten in de eerste kwalificatie maar had moeite om zijn ritme te vinden, mede doordat hij wat last had van andere auto’s op de baan kwam hij niet verder dan een 9e startpositie waarover hij zeker niet tevreden was.

Simon was in de tweede kwalificatie goed onderweg, nadat hij al een goede tijd had neergezet probeerde hij deze nog aan te scherpen wat aanvankelijk leek te lukken tot dat vlak voor het einde van deze snelle ronde code rood werd gegeven door de wedstrijdleiding vanwege een stilstaande auto op de baan.

newsitem_003

Hierdoor moest Simon deze ronde afbreken en kwam hij de pits binnen. Op dat moment was het goed voor een derde plaats en zo besloot het team dat Simon niet meer naar buiten ging voor de laatste minuten van deze kwalificatie om zodoende banden te sparen voor de race. Helaas gingen er in die laatste minuten nog enkele concurrenten over de tijd van Simon heen zodat hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een zesde startpositie.

Race 1.

Rob ging voortvarend van start van af plek 9 rukte hij op naar de 6e plaats en reed een goede race. Zes ronde lang kon hij doormiddel van goede ronde tijden het tempo goed volgen totdat bij het aanremmen van bocht 1 de Camaro van Luc Braams de BMW van Rob uit de wedstrijd kegelde. Luc verklaarde later dat hij problemen had met zijn remmen vanwege de hoge temperaturen. Helaas voor Rob maar ook voor Simon die door dit incident niet meer actie hoefde te komen in een race waar zeker meer ingezeten had. Ook de andere auto van het team de BMW M3 GT4 van Bernhard van Oranje en Ricardo van der Ende hadden met pech te maken. Door een oververhitte motor kwamen zij niet verder dan een vijfde plaats.

newsitem_004

Race 2.

Even leek het erop dat de auto na de crash van de eerste race niet meer zou kunnen rijden. Echter de monteurs van het team verrichtte geweldig werk om de zwaar beschadigde rechter voorkant weer op tijd klaar te krijgen voor race 2.

Ook Simon had een uitstekende start, van plek 6 reed hij direct door naar de 4 plaats. Door een straf van de leider in de wedstrijd de Sin R1 GT4 van Talerman en Siebert schoof Simon door naar de derde plaats.
Deze positie moest Simon echter weer prijsgeven toen hij onder druk werd gezet door Jelle Beelen in de Camaro maar even later kwam Simon toch weer terug op de derde plaats omdat Duncan Huisman zijn Chevrolet aan de kant moest zetten met remproblemen.

newsitem_008

Tot de pisstop bleef dit ongewijzigd zodat Rob het stuur over kon nemen en kon proberen de auto naar het podium te rijden. Dit lukte fantastisch, Rob reed een zeer sterke race en toen hij de Sin R1 GT4 van de Bulgaar Daskalov ook nog eens inhaalde was het eerste podium van dit jaar een feit.
Ook nu kende Bernhard van Oranje en Ricardo van der Ende weinig geluk want na een lekke band eindigde zij op een 5e plaats.

newsitem_006

Zware crash.

De feest vreugde na de mooie tweede plaats van Simon en Rob werd wel overschaduwd door mega crash tussen de Duitser Jorg Viebahn en de Bulgaar Rosen Daskalov.

Vlak voor de finish kwamen beide auto’s met elkaar in aanraking en klapte de muur in waarna ze nog enkele malen over hun dak rolde. Gelukkig konden beide coureurs na een controle bezoek aan het ziekenhuis weer huiswaarts keren.

Uitslagen: GT4 European Series – Red Bull Ring – 6 & 7 juni 2015