EUROPESE KAMPIOENEN!

Nurburg, 1 september 2019.

EUROPESE KAMPIOENEN!

Het is Simon, samen met zijn teammaat Alec Udell gelukt om de titel te bemachtigen in de European GT4 Series. Net als vorig jaar werd de titelstrijd pas in de laatste race van de seizoensfinale op de Nurburgring beslist. Ook dit jaar eindigde Simon en Alec ex-aequo bovenaan in de titelstrijd maar omdat het MDM Motorsport duo een wedstrijd meer hadden gewonnen dit seizoen was de titel voor hun.

Simon en Alec kwamen met 6 punten achterstand  op het Leipert Motorsport duo Koebolt/Kisiel in hun Mercedes AMG GT4 naar het Duitse circuit en wisten vooraf dat het best moeilijk zou worden omdat statistisch gezien de BMW M4 GT4 het hier best moeilijk heeft op dit circuit.

Vrije Training.
Het team van MDM Motorsport had zich goed voorbereid op dit finale weekend en hadden goede banden overgehouden uit vorige race weekenden voor deze vrije trainingen.

De eerste vrije training verliep niet geheel vlekkeloos. Alec begon de sessie en wist een tweede tijd op de klok te zetten toen Simon het stuur overnam. Deze sessie was echter van korte duur omdat Simon de auto naast de baan moest parkeren wegens het wegvallen van het vermogen. Het team wist uiteindelijk het euvel te verhelpen en tijdens de tweede vrije training wist Simon een derde tijd te laten noteren.

Met deze resultaten wist het team dat de pace wel goed was maar waren zij er ook achter gekomen dat de banden slijtage van de auto best wel fors was.

Kwalificatie.
Simon nam de eerste kwalificatie voor zijn rekening welke uiteindelijk voor hem teleurstellend verliep. Tijdens zijn snelste ronde maakte hij een foutje waardoor hij met twee wielen naast de baan kwam en een snelle tijd er niet meer in zat met als resultaat een 11e plaats op de startgrid. Simon baalde hier ontzettend van maar moest het er mee doen. Alec deed het beter in de tweede kwalificatie voor race 2. Hij reed zich zelf naar een vierde plaats en daar was Alec zeer tevreden mee.

Race 1.
Simon had een raket start, vanaf de elfde plaats reed hij niet zonder risico binnendoor langs de pitmuur naar een derde plaats. Deze geweldige start gaf Simon en het team een enorme boost temeer om dat de directe concurrenten op de 9e plaats lagen en na een foutje even later in de race zelfs 12e lagen.

Tot de pitstop kon Simon deze derde plek vasthouden kwam binnen voor de wissel met Alec. Aanvankelijk kon Alec het tempo nog wel rijden maar de banden slijtage was toch dusdanig dat er later twee auto’s aan hem voorbij gingen.

Alec kwam als vijfde over de finish en door dit resultaat liepen Simon en Alec uit op de nummer drie in het klassement, het McLaren duo Lessennes/McKay die zesde waren geworden en liepen vier punten in op de leiders in het kampioenschap Koebolt/Kisiel die toch nog als zevende over de streep waren gekomen.

De laatste race van het seizoen zou dus de beslissing moeten brengen.

Race 2.
De opdracht was duidelijk, ten eerste de race uitrijden en ten tweede finishen voor de Mercedes van Koebolt/Kisiel die overigens wel vanaf de 13e plek moesten starten. Alec startte vanaf de vierde plek en moest toestaan dat er twee auto’s aan hem voorbij gingen waarvan hij er later weer een terug pakte en zo als vijfde binnenkwam voor de wissel met Simon.

Simon kwam de baan op met een voorsprong van vijf seconden op de Mercedes welke ondertussen goed naar voren was gekomen. Ook nu bouwde de BMW af en werd het nog heel spannend op het einde. Simon werd uiteindelijk als 5e afgevlagd met nog maar 1,1 seconde voorsprong op de Mercedes en dus was het kampioenschap een feit.

Feest.
Direct na de finish ging de champagne fles open en vierde het team feest aan de pitmuur. Wat later nog eens dunnetjes werd overgedaan toen Simon zich bij het team voegde nadat hij de auto in Parc Fermee had geparkeerd. Nadat teameigenaar Dennis Bus het gehele team had toegesproken was het tijd om mooie foto’s te nemen en interviews af te geven. Al met al een fantastisch weekend met een prachtig resultaat.

Simon laat weten zeer gelukkig te zijn met deze titel, vorig jaar waren we er zo dicht bij en lukte het niet, nu met inzet van het gehele team van MDM is het ons gelukt, geweldig !

Simon bedankt het gehele team van MDM Motorsport alsmede zijn teammaat Alec en zijn sponsor QSN voor een geweldig jaar en spreekt de wens uit dit volgend jaar weer te continueren.
Leave a Reply


− 1 = 2

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.