TOP WEEK(END) VOOR SIMON!

Zandvoort 14 juli 2019.

Top week(end) voor Simon!

Wat een geweldige week voor Simon, die begon op maandag toen Simon en zijn vriendin Nevin de trotse ouders werden van een prachtige dochter genaamd Gwen.

Na enkele nachten met wat minder slaap moest de kersverse vader aantreden op het mooie thuis circuit van Zandvoort voor de 9e en 10e ronde van de European GT4 Series. Het was het team van MDM Motorsport er alles aan gelegen om goed te scoren dit weekend. Niet in de eerste plaats om mee te blijven doen in de race om het kampioenschap maar ook om de vele gasten en sponsors te trakteren op mooie races.

Test.
Donderdagmiddag stond de BMW M4 GT4 klaar voor een test van twee uur. Zoals gebruikelijk zocht het team naar de beste afstelling van de auto en dit lukte op dat moment vrij aardig getuige de tweede tijd die Simon en zijn teammaat Alec Udell lieten noteren.

Vrije training.
Vrijdag stonden er twee vrije trainingen op het programma die onder wisselende omstandigheden werden afgewerkt. Tijdens de eerste training was het nog aardig droog en realiseerde de mannen een 8e tijd maar tijdens de tweede vrije training regende het behoorlijk. Het bleek dat de BMW het moeilijk had onder deze condities want Simon en Alec konden geen goede tijd rijden. Toen de baan echter opdroogde reed Alec uiteindelijk toch nog naar een derde tijd.

Kwalificatie.
Zaterdagmorgen om 8.30 uur stond de kwalificatie op het programma, Alec ging als eerste van start voor de kwalificatie voor race 1 en begon op slicks ondanks dat de baan nog een beetje nat was. Alec was goed onderweg maar tot drie keer aan toe werd zijn snelste tijd afgenomen door de wedstrijdleiding wegens “track limits “ (met vier wielen buiten de baan rijden) Met nog enkele minuten te gaan lukte het Alec toch om in zijn laatste rondje een tijd neer te zetten welke goed was voor een derde plaats op de start grid.

Simon kwam in de auto voor de kwalificatie voor race twee, het begon echter een beetje te regenen en op slicks reed Simon in eerste instantie naar de vijfde plaats toen het harder begon te regenen en Simon naar de regenband wisselde. Daarmee verbeterde hij zijn tijd nog iets zodat hij een vierde plek scoorde in deze kwalificatie voor race 2.

Het team was met deze twee startplaatsen best tevreden en dus zag het er goed uit voor beide races.

Race 1
Alec startte vanaf de derde plek maar moest direct een paar plaatsen prijsgeven omdat de auto niet de grip had die het team had gehoopt. Meer dan de leiders volgen kon Alec niet en hij bracht de auto binnen op een vijfde plaats om het stuur over te geven aan Simon. Deze probeerde aan alle kanten om wat naar voren te komen maar ook dit was tevergeefs, de afstelling van de auto liet het niet toe dat Simon kon aanvallen, sterker nog Simon verloor nog een plaats en zo werd hij afgevlagd op een teleurstellende 6e plaats.

Simon en Alec waren beide zeer teleurgesteld omdat zij ook nog een paar punten achterop kwamen in de stand om het kampioenschap. Simon vertelde dat de auto slecht wilde insturen en dat bij het uitkomen van de bochten hij moeilijk op het gas kon omdat de auto dan uitbrak.

Het team heeft er alles aan gedaan om te analyseren wat er mis was gegaan en bedachten een nieuwe setup voor de auto die voor race 2 goed moest zijn.

Race 2
Simon vertrok vanaf de vierde plaats en was direct goed weg en reed buitenom in de tarzanbocht naar de derde plaats. Direct daarna werd de race stilgelegd met code rood omdat achter Simon zes auto’s tijdens de start met elkaar in botsing waren gekomen en deze eerst weggetakeld moesten worden. De herstart was achter de safety-car in de oorspronkelijke volgorde en Simon begon dus weer vanaf de vierde plaats.

Het duurde enkele ronden voordat hij de Aston Martin van Jamie Vandenbalck voorbij kon om daarna te gaan jagen op de Mercedes van de Pool Jan Kisiel.  Toen deze iets te wijd ging achter op het circuit schoot Simon met een prachtige actie bij hem binnendoor naar de tweede plaats. Maar dat was nog niet genoeg voor hem, nog voor de pitstop wil hij de auto aan de leiding brengen en een ronde later lukte dat. Ook weer met een prachtige actie ging hij voorbij aan de McLaren van Daniel McKay om zo drie ronden later de auto op eerste plek binnen te brengen voor Alec.

Na een goede pitstop lag Alec nog steeds aan de leiding met de Ekris BMW met Ricardo van der Ende achter het stuur in zijn kielzog. Ricardo deed er alles aan om Alec voorbij te gaan maar deze gaf geen krimp. Alec reed op fantastische wijze de auto als eerste over de finish en zo was de derde overwinning van dit seizoen een feit.

Het hele team stond in vuur en vlam, wat een team prestatie was dit zeg, na de domper van zaterdag, zo terug komen is een prestatie van jewelste vertelde Simon na afloop. Winnen op je thuis circuit is het mooiste wat er is en helemaal op deze manier besloot hij.

Met deze winst hebben Simon en Alec hun tweede plaats in het algemeen klassement versterkt. Met nog twee races te gaan staan ze zes punten achter op het leidende duo Koebolt/Kisiel in hun Mercedes en dus gaat het kampioenschap beslist worden in het laatste weekend van het seizoen op de Nurburgring in Duitsland 31 augustus en 1 september.
Leave a Reply


1 × 9 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.