GT4 Zonder MDM!

MDM Motorsport dit seizoen niet van start in de GT4 European Series

MDM Motorsport heeft besloten dit seizoen niet deel te nemen aan de GT4 European Series. Het pan-Europese GT4 kampioenschap van SRO Motorsports Group gaat komend weekeinde op het circuit van Imola van start, maar zonder de BMW M4 GT4s van het Nederlandse team. Door de gevolgen van het coronavirus heeft het team van Dennis en Mark Bus besloten zich volledig te gaan richten op het seizoen 2021.

Vorig jaar won MDM Motorsport met Simon Knap en Alec Udell de titel in de Silver Cup van de GT4 European Series. Dit seizoen wilde Knap die titel met landgenoot Daan Pijl verdedigen in de BMW M4 GT4 met startnummer 1. De Amerikaanse coureurs Tyler Cooke en Chandler Hull werden afgelopen februari als coureurs in de tweede BMW M4 GT4 bevestigd. Door de uitbraak van de pandemie werd de kalender echter gewijzigd, terwijl het invoeren van wereldwijde restricties het deelnemen van de beide Amerikanen en een optimale voorbereiding onmogelijk maakte.

“We hebben tot het allerlaatste moment geprobeerd om in 2020 aan de start te verschijnen en ook BMW en SRO Motorsport Group hebben alles gedaan wat ze konden doen om dit mogelijk te maken. De situatie werd voor onze Amerikaanse coureurs echter week na week slechter, waardoor het reizen vanuit de VS naar Europa onmogelijk werd,”
aldus mede-eigenaar Dennis Bus.

“Daarnaast kunnen we op dit moment door de geldende beperkingen geen gasten en sponsoren meenemen naar de circuits. We hebben daarom uiteindelijk, in goed overleg met onze rijders en partners, moeten besluiten om dit seizoen niet in de GT4 European Series van start te gaan maar ons te gaan voorbereiden op komend jaar.”

De komende maanden gaat MDM Motorsport een alternatief raceprogramma met de BMW M4 GT4 afwerken. Op het programma staan onder andere een aantal races in de 24H Series van Creventic.

“We zijn blij om te kunnen melden dat onze line-up van 2020, Simon, Daan, Chandler en Tyler, volledig zal meeverhuizen naar de GT4 European Series in 2021 en ook al onze partners en sponsoren. Uiteraard behoudens onvoorziene omstandigheden. De voorbereidingen voor het seizoen 2021 zijn al gestart en we kijken er als MDM Motorsport dan ook reikhalzend naar uit.”
Leave a Reply


× 4 = 28

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.