MAXIMALE SEIZOENSTART

29 Maart 2018: SIMON EN MAX MAKEN MAXIMAAL GEBRUIK VAN DE MOGELIJKHEDEN BIJ SEIZOENSTART!

Met twee vijfde plaatsen in beide races van de European GT4 series op het circuit van Zolder in Belgie maakten Simon samen met zijn racemaat Max Koebolt in de BMW M4 GT4 van MDM Motorsport maximaal gebruik van hun mogelijkheden. Het duo scoorde daarmee goede punten voor het kampioenschap tijdens de seizoenstart, van te voren was al wel duidelijk dat we met de “ balance of performance” hier niet in aanmerkingen zouden komen voor de podiumplaatsen. Met die wetenschap zijn we zeker tevreden liet Simon weten die ook duidelijk genoot van zijn terugkeer op internationaal niveau. Prachtig om in zo’n mooi en sterk veld te kunnen racen, zei hij.

Met 44 auto’s op de baan voor de seizoenstart op het voormalige Grand Prix circuit in Belgie was het duidelijk dat het verkeer op de baan een belangrijke rol zou spelen. Daardoor werden de kwalificaties extra belangrijk met oog op een goede startpositie.

Max nam de kwalificatie voor de eerste race voor rekening en had moeite om een vrije plek op de baan te vinden. Pas in de vierde ronde lukte dat enigszins maar toen waren zijn banden al over de piek heen en zodoende zat er niet meer in dan een 13e startplek voor race 1. Wat mogelijk was geweest liet Simon zien in de twee kwalificatie voor race 2 waarin hij een keurige vierde startplaats voor zich opeiste. Simon was dan ook zeer tevreden omdat ook hij het heel moeilijk had om een vrije ronde te vinden.

Race 1
Max vertrok de eerste race vanaf een 13e plek en verloor in de gebruikelijke melee na de start twee posities maar bleef daardoor wel uit de schades. Vervolgens maakte hij heel mooi vijf plaatsen goed en kwam zodoende op een tiende plek binnen om het stuur over te geven aan Simon. De pitstop verliep niet geheel vlekkeloos maar al snel nadat Simon in de auto zat volgde er een safety car fase waardoor Simon weer zicht kreeg op de koplopers. Na deze fase kon Simon door mooie acties de auto uiteindelijk naar een vijfde plaats rijden. Beide coureurs lieten na afloop weten hier heel blij mee te zijn, het hoogst haalbare gezien de snellere auto’s voor ons.

Race 2.
In de tweede race vertrok Simon vanaf een vierde plaats. Die positie verdedigen tot aan de stop was ons doel en dat lukte prima. Aanvallen zat er niet in vertelde Simon maar we verloren gelukkig niet veel op de top drie zodat ik mooi op een vierde plaats het stuur over kon geven aan Max. Max kreeg het moeilijk, het beste raakte van de banden en toen hij ook nog eens van de baan werd gedrukt door een concurrent tijdens een inhaal actie verloor hij daarmee een plaats.

Dus ook hier een vijfde plaats. Vooraf hadden de beide mannen hier zeker voor getekend. Een goede start van het seizoen in de hele sterke internationale veld is zeker goed te noemen.

Tijden het eerste weekend van mei vindt het volgende evenement plaats van de European GT4 series op het Engelse circuit van Brands Hatch. De verwachting is dat de organisatie de “balance of performance” van de BMW zal bijstellen voor deze races.
Beide coureurs zullen zich gaan voorbereiden in de simulator om zo goed mogelijk voor de dag te komen op het circuit wat hun beide goed ligt.

 
Leave a Reply


3 + 8 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.