MOOI PODIUM VOOR SIMON

MOOI PODIUM VOOR SIMON NA SLIJTAGESLAG TIJDENS 24 UUR VAN BARCELONA!

04 September 2016:
Aan alle sponsors en belangstellenden van Simon Knap.

Simon reed het afgelopen weekend samen met zijn teammaten Bas van de Ven, Rob Severs en Mark Bus in de BMW 320D WTCC van MDM Motorsport naar het podium tijdens de 24 uur van Barcelona.

Groot deelnemersveld.
In totaal stonden er 65 deelnemende race bolides aan de start van dit mooie evenement verdeeld over diverse klasses. De BMW diesel van MDM was ingedeeld in de klasse A3 waarin het team concurrentie had van 12 andere snelle auto’s.

Prachtige weersomstandigheden.
De weergoden waren alle deelnemers goed gezind tijdens dit mooie evenement. Alle dagen was het prachtig weer met meer dan 30 graden wat er voor zorgde dat het voor de coureurs erg lastig was in de auto met soms meer dan 60 graden.

002

Vrije trainingen.
Het team van MDM had ook dit jaar weer een tweede auto meegenomen waardoor de vier coureurs afwisselend op donderdag in twee auto’s de baan konden verkennen om zodoende de juiste afstelling van de auto te vinden en veel nuttige kilometers te maken.

Kwalificatie.
Na de vrije training van vrijdag stond de kwalificatie op het programma.
Door de organisatie was opgegeven dat de auto’s in de klasse A3 niet sneller mochten rijden dan een tijd van 2.04 minuten.

Voor de race is dit een prima tijd omdat je tijdens de race, zeker als je banden wat gesleten zijn die tijd toch niet haal maar voor de kwalificatie was het best moeilijk om niet harder te gaan.

Simon hield zich keurig aan de regels en ondanks dat hij veel sneller kon reed hij een 3e tijd in de klasse A3 en een 49e plaats overall in het veld. Zoals altijd was er ook nu nog een avond training waar elke coureur verplicht een aantal ronden in het donker moet rijden om zodoende ook aan die omstandigheden gewend te raken.

003

Race.
Simon moest de start van de race voor zijn rekening nemen. Op zaterdag om precies 12.00 uur werden de auto’s los gelaten en kon hij al na enkele ronden de kop in de klasse pakken. Afgesproken was dat iedere coureur zo’n twee uur zou rijden en na elke stint zou gaan tanken en banden wisselen.

Simon kon gedurende zijn eerste twee uur het tempo hoog houden en schoof uiteindelijk door naar de 22e plek overall en dik eerste in de klasse met een minuut voorsprong op nummer twee in de klasse. Dit was ook wel nodig want na zijn stint moest Simon een straf inlossen van 30 seconde omdat hij één keer een ronde sneller dan 2.04 minuten had gereden.

006

Nadat zowel Bas, Rob en Mark allen hun stint uitstekend hadden gereden lag het team met ruime voorsprong in de klasse aan kop. Simon kwam om half acht weer in de auto voor zijn tweede stint en gelukkig was de zon al wat gezakt wat de temperatuur in de auto ten goede kwam.

Ondertussen waren er al een groot aantal teams uitgevallen wegens schade en of technische problemen aan hun auto, Mede door de hitte hadden een groot aantal concurrenten het heel moeilijk.

Simon zat anderhalf uur in de auto toen er een groot ongeval op de baan was en er een code 60 door de wedstrijdleiding werd  afgekondigd ( de auto’s mogen dan niet harder als 60 km op de baan rijden )

Onder deze code 60 kwam Simon binnen om het stuur over te geven aan Bas. Na een kwartier moest Bas echter voor het eerst de pitbox opzoeken met problemen. Hij had in een bocht een tik op het achterwiel gehad van een snellere deelnemer waardoor de er bij de wielophanging iets was afgebroken. Het technisch team ging vol aan de slag om het probleem te verhelpen en na drie kwartier kon de auto weer de baan op.

Door dit oponthoud was de auto teruggevallen naar een 47e plaats overall en 6e in de klasse dus konden de mannen weer opnieuw beginnen.

004

Rob, Bas, Simon en Mark bleven goed rijden en langzaam kropen zij weer omhoog in het klassement tot dat in de vroege morgen een probleem werd geconstateerd met de tussenas.

Ook nu moest de auto een half uur naar binnen wat weer veel plaatsen kostte. De mannen bleven echter strijden voor het podium zeker toen ook één van de concurrenten zicht melde in de pitbox met problemen kwam er weer hoop op het podium.

Door dat de mannen geen fouten maakten en de auto verder goed bleef kon Bas na 24 uur de auto over de finish rijden op een 29e  plaats overall en 3e in de klasse wat toch nog een mooi podium opleverde.

005

Zowel de coureurs als het gehele team die natuurlijk ook 24 uur hard moeten werken en die ook nu weer fantastisch werk leverde, waren blij dat de race was uitgereden zonder verder noemenswaardige problemen.

De volgende races voor Simon zijn op 24 en 25 september op de Hungaroring te Budapest waar de vijfde ronde van de Competition 102 GT4 series worden verreden.

Mede namens Simon

Jaap Knap.

SEE THE GALLERY >>
Leave a Reply


3 + 8 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.