WEDEROM PODIUM PLAATS!

MOOI PODIUM VOOR SIMON TIJDENS EUROPEAN GT4 SERIES OP HONGARORING!

26 September 2016:
Aan alle sponsors en belangstellenden van Simon Knap.

Na de recente derde plaats in de 24 uurs race van Barcelona heeft Simon ook dit weekeinde wederom het internationale autosportpodium mogen beklimmen. Simon reed samen met zijn teammaat Rob Severs met de Ekris BMW M4 van Racingteam Holland by Ekris naar een mooie tweede plaats op het Formule 1 circuit in Hongarije. Een snaarstrak resultaat van Rob en mij aldus Simon na afloop van de race.

Kwalificatie.
Na de kwalificaties stonden de mannen er goed maar ook minder goed voor. De kwalificatie verliep namelijk erg rommelig deze keer. Rob beet het spits af maar moest al snel de pitstraat weer opzoeken vanwege een crash van één van de KTM Xbow’s. Nadat de rommel was opgeruimd kon Rob zijn weg weer vervolgen en reed de auto naar een keurige 4e startplek.

004

Voor Simon verliep de kwalificatie echter niet zo goed. Vanwege de eerder genoemde crash werd de kwalificatie ingekort. Simon werd hier enigszins de dupe van omdat hij nu maar één snel rondje kon rijden. In een alles of niets poging probeerde hij er een snelle tijd uit te persen maar daardoor raakte hij in bocht 4 van het circuit met vier wielen van de baan.

Vanwege deze “track limits”waar Simon overigens geen voordeel aan had, werd zijn tijd afgenomen door de wedstrijdleiding wat resulteerde in de laatste plaats op de startgrid voor race twee. Simon liet na afloop weten er wel van te balen om vanuit het achterveld te moeten starten maar vond het ook wel weer een uitdaging.

006

Race 1
Rob had een zeer goede start van de race. Vanaf plek vier leek het erop dat hij de eerste bocht als tweede in zou gaan maar moest aan de binnenkant van de bocht toch te veel in de remmen waardoor hij als 4e door de bocht kwam. Rob kon het tempo van de kopgroep goed volgen en kon zo tijdens de pitstop vanaf een 4e plaats het stuur overgeven aan Simon.

008

Simon kan al snel één concurrent voorbij en kon voorzichtig aan het podium gaan denken. Toen de Maserati van Luca Anselmi een lekke band kreeg schoof Simon op naar de tweede plaats die hij vervolgens niet meer uit handen zou geven. Zowel Simon als Rob waren zeer blij met dit resultaat en vertelde na afloop beide een supergave race te hebben gereden.

002

Pech in race 2
De uitdaging was groot voor Simon vanwege zijn 25e startpositie. Het bleek echter geen enkel probleem voor Simon want direct na de start sneed hij als een “warm mes door boter” door het veld. Zo werkte hij zich met weergaloze inhaalacties op naar plek 7 toen hij halverwege de race het stuur over gaf aan Rob. Simon ging als een kanon maar klaagde wel dat de remmen alsmaar minder werden.

De pitstop was uitstekend en Rob reed als zesde de baan weer op. Al snel merkte ook hij het probleem met de remmen. Rob vertelde, nadat ik de pitstraat uitreed trapte ik in de eerste bocht finaal door het rempedaal heen waardoor ik vol gas op de bandenstapel af vloog. Gelukkig kon ik de auto nog iets insturen waardoor ik zijdelings in de bandenstapel terecht kwam waardoor de schade nog enigszins beperkt bleef maar wel helaas het einde van de race betekende.

012

Voor beide mannen een teleurstelling omdat er wellicht nog meer in had gezeten deze race.

Finale races.
De laatste twee races van dit seizoen worden op eigen bodem gehouden. Op zondag 9 oktober rijden Simon en Rob twee races op het circuit van Zandvoort en zullen zij zeker gaan proberen een goed resultaat te behalen.

Uitstlagen
Uitslag Competition102 GT4 European Series – DTM Budapest – 24 en 25 september 2016
Race 1 (pro-klasse):
1. Peter Terting – Jörg Viebahn, Porsche Cayman PRO4 GT4, 25 ronden in 49:43,524 minuten (gem. 132,156 km/u),
2. Simon Knap – Rob Severs, Ekris M4 GT4, op 6,739 sec
3. Ricardo van der Ende – Bernhard van Oranje, Ekris M4 GT4, op 15,185 sec

Race 2 (pro-klasse):
1. Luca Anselmi – Patrick Zamparini, Maserati GranTurismo GT4, 26 ronden in 53:29,665 minuten (gem. 126,7 km/u),
2. Mauro Calamia – Giuseppe Fascicolo, Maserati GranTurismo GT4, op 6,590 sec
3. Peter Terting – Jörg Viebahn, Porsche Cayman PRO4 GT4, op 10,965 sec
8. Ricardo van der Ende – Bernhard van Oranje, Ekris M4 GT4, op 38,251 sec

003

Mede namens Simon,
Met vriendelijke groet

Jaap Knap.
Leave a Reply


2 + 7 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.