TWEE KEER WILHELMUS!

Le Castellet Frankrijk 2 juni 2019.

Wilhelmus klinkt twee keer voor Simon en Alec.

Je hebt van die race weekenden waar je achteraf van zeg “weet je nog toen”, nou zo’n weekend was het nu, Simon en zijn teammaat Alec Udell kwamen met de volle winst over twee races terug van het Formule 1 circuit van Paul Ricard te Frankrijk waar de 5e en 6e ronde van de European GT4 Series werden verreden.

Aan de voorbereiding kon het niet liggen, het team van MDM Motorsport nam de gelegenheid te baat om gebruik te maken van de extra test dag op donderdag. Daar kreeg het team de gelegenheid om vier uur lang te zoeken naar de juiste afstelling van de BMW M4 GT4.

Dit lukte zeer goed getuige de uitstekende tijden die gereden werden op vrijdag tijdens de vrije trainingen behorende bij het evenement. Alec scoorde in de eerste vrije training de snelste tijd terwijl Simon een derde tijd realiseerde tijdens de tweede vrije training.

ZATERDAG
Zaterdagmorgen om 9.00 uur stonden de 42 GT4 bolides klaar voor de twee kwalificaties. Alec reed de eerste kwalificatie voor de startpositie voor de eerste race en deed dit geweldig door een derde tijd te laten noteren. Daarna was het de beurt aan Simon en deze reed ook een geweldige kwalificatie. In een volledig vrije ronde reed hij naar de pole positie  voor de tweede race in een tijd van  2.12.190  wat ook nog eens het ronde record zou betekenen voor een GT4 auto ooit gereden op het circuit van Paul Ricard.

Zaterdag middag de eerste race, Alec startte vanaf de derde plaats en moest aanvankelijk direct na de start een plaats toegeven maar won er in die zelfde eerste ronde direct weer twee terug zodat hij als tweede door kwam na de eerste ronde.

De koploper in de race, Ricardo van der Ende in de Ekris Motorsport BMW was toen al direct 3 seconden los maar Alec liet zien dat hij uit het juiste race hout is gesneden door na enkele ronden achter op de bumper van de koploper te rijden. Vanaf de pitmuur kreeg Alec van het team te horen dat hij twee ronden mocht aanvallen om de koppositie te pakken en mocht dit niet lukken dan banden te sparen voor het tweede deel van de race. Alec volgde de koploper tot aan de pitstop en kwam op een mooie tweede plaats binnen voor deze stop om het stuur over te geven aan Simon.

De pitstop was prima en Simon sloot al snel aan bij Euan McKay die het stuur had overgenomen van Ricardo van der Ende. Simon zou Simon niet zijn en ging direct in de aanval en in bocht 10 van het circuit verschalkte hij de koploper en liep daarna ruim vier seconden uit en bracht de auto op een prachtige eerste plaats over de finish lijn en zo was de eerste overwinning van dit seizoen voor MDM Motorsport een feit.

Het werd echter nog mooier, want de andere auto van het team met Mark van der Aa en Koen Bogaerts kwam als derde over de streep en zodoende kleurde het podium zwart van de Tricorp racepakken.

Simon liet na afloop weten zeer blij te zijn met deze overwinning en vertelde dat de auto tot het einde van de race super was waarmee hij het team complimenteerde.

ZONDAG
Zondag om 11.30 startte Simon de tweede race vanaf pole. Met 41 auto’s achter hem kwam hij als eerste bij bocht 1 aan om daarna een kleine 3 seconden bij zijn concurrenten weg te lopen. Jammer was dat daarna de saftey car in de baan kwam vanwege een behoorlijk ongeval met een Mercedes  van het Schwede Motorsport team waardoor alle auto’s weer aansloten achter Simon.

Na de herstart probeerde Jan Kisiel in de Leipert  Motorsport Mercedes het nog wel een keer bij Simon maar tot aan de pitstop bleef de MDM BMW op kop. Vlak voor de pitstop had de Ekris  Motorsport BMW de tweede plaats overgenomen en zo kwamen Simon en de Ekris auto achter elkaar binnen voor de wissel.

Toen beide de baan weer opkwamen bleek dat de wissel van Ekris sneller was dan de 145 seconden die er reglementeer voor staan zodat deze een stop en go kreeg van de wedstrijdleiding en zodoende  kon Alec de auto onbedreigd als eerste over de finish kon rijden en de tweede overwinning van de Nederlands/Amerikaanse combinatie een feit was.

Simon en het team waren uiteraard zeer tevreden met deze twee overwinningen welke Simon en Alec weer volop in de titelstrijd brengen halverwege de competitie. Met een derde plaats in het kampioenschap reist het team af naar Misano in Italië waar op  29 en 30  juni de 7e en 8e races van het seizoen plaats vinden.