GEEN GELUK

GEEN GELUK TIJDENS 24 UUR VAN OSCHERSLEBEN!

27 September 2015:
Aan alle sponsors en belangstellenden van Simon Knap.

Dit weekend stond de 3e 24 uurs race van deze maand op het programma waar Simon aan deelnam. Dit maal de 24 uur van Oschersleben in Duitsland een evenement wat door de DNRT wordt georganiseerd en waar in drie klasses wordt gestreden n.l. Super Sport, Sport en Tour.

Simon stond ingeschreven op een BMW 318 TI compact, die hij samen bestuurde met de eigenaar van de auto Gijs Kamminga, met Ard Keff en met GT4 maatje Rob Severs. Het team van MDM Motorsport tekende voor de running van de auto voor deze race.

newsitem_oschersleben_004

Vrije training en kwalificatie.
Er stonden 35 auto’s ingeschreven voor deze race die vrijdag middag een vrije training hadden en vrijdag avond een kwalificatie van twee uur waar iedere coureur aan deel moet nemen. Simon reed tijdens de kwalificatie de snelste tijd van het kwartet, wat goed was voor een 18e startplaats overall en 1e in de tour klasse.

De organisatie besloot door deze goede kwalificatie de auto over te plaatsen naar de sport klasse, dus de mannen hadden daarmee meer concurrentie.

Race.
Over de race kunnen we kort zijn, Gijs had een prima start en kon goed de aansluiting houden bij de iets snellere auto’s in de sport klasse. Daarna kwamen Rob, Ard en Simon aan de beurt en zij reden de auto naar 10e plaats overall en 2e in de klasse.

Gijs was weer ingestapt voor het vijfde uur toen hij kort daarna over de boord radio meldde dat hij vermogen verlies had en binnen zou komen. De technische mensen van MDM waren er snel achter dat met de duidelijk hoorbare tik in de motor niet verder gereden kon worden. Zo kwam er een vroegtijdig einde aan deze 24 uur omdat er geen andere motor voorhanden was.

Volgende race.
Volgend weekend is de afsluiter van het seizoen. Simon zal dan samen met Rob Severs proberen een derde overall plaats te veilig te stellen in de Competition 102 European GT4 Series tijdens de laatste races op het circuit van Misano in Italië.

Mede namens Simon.
Met vriendelijke groet

Jaap Knap.

 
Leave a Reply


5 + 8 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.