PODIUM EN PECH IN MONZA!

14 april 2019

Podium en pech tijdens seizoenopener op Circuit Monza Italië

Het eerste weekend van het nieuwe European GT4 seizoen sloten Simon en zijn nieuwe teammaat, de Amerikaan Alec Udell met gemengde gevoelens af.

Deze eerste twee races werden verreden op het Formule 1 circuit van Monza in Italië. Voor deze races stonden er 36 auto’s ingeschreven van 11 verschillende merken, dus ook dit seizoen weer volop spektakel op de baan.

Simon rijdt ook dit jaar weer voor het  mooie team van MDM Motorsport uit Badhoevedorp, wederom in een BMW M4 GT4, de auto waar hij ook vorig jaar actief in was. Wat nieuw is voor deze jaargang is dat er al op de donderdag getest kan worden gevolgd door twee vrije trainingen op vrijdag.

Donderdag regende het volop in Monza en zodoende kon het team veel data vergaren op het natte circuit en ook veel afstellingen uit proberen wat uiteindelijk waardevolle informatie opleverde. Vrijdag was het gelukkig droog zodat er ook gewerkt kon worden aan een goede droogweer afstelling.

Zaterdagmorgen stonden de twee kwalificaties op het programma. Alec nam de eerste kwalificatie voor zijn rekening en reed zich naar de 4e startpositie voor de 1e race. Simon stapte daarna in de auto voor de tweede kwalificatie en had de pech dat hij twee keer zijn snelste rondje moest afbreken wegens code rood. Uiteindelijk wist Simon in het laatste rondje toch nog een zevende start positie uit het vuur te slepen. Pas zondag werd bekend dat het een 5e startplek zou worden omdat er twee auto’s die voor hem stonden terug werden geplaatst door diversen redenen.

Zaterdagmiddag de eerste race, Alec was goed weg vanaf de 4e plaats en wist deze positie goed te behouden, hij moest mooie gevechten leveren om deze plaats vast te houden wat hem lukte tot pitstop om het stuur over te geven aan Simon.

Simon zat er gelijk goed in en kon het gevecht aan gaan met de auto voor hem. Liggende op een vierde plaats kreeg Simon te horen dat een van auto’s die voor hem reed een drive- through zou krijgen omdat hij een te korte pitstop had gemaakt en zodoende schoof Simon door naar de derde plaats.  Ondanks dat Simon vol onder druk stond van twee auto’s achter hem kon hij toch als derde afgevlagd worden. Uiteraard was het team zeer gelukkig met deze eerste podium plaats van het seizoen.

De tweede race zou echter heel anders verlopen. Zondagmorgen regende het volop in Monza en kwam de buiten temperatuur niet boven de 7 graden. Simon startte deze race en moest dus vanaf plek 5 vertrekken. Vanwege de regen en de veiligheid werden de eerste 3 ronden gereden achter de safety car gereden voor dat het veld werd losgelaten. Simon reed al snel een van zijn concurrenten voorbij en kon zelfs nog even oprukken naar de derde plaats maar moest deze vlak voor pitstop weer prijsgeven.

Vanaf de vierde plaats kwam Simon binnen om het stuur over te geven aan Alec. In zijn eerste ronde ging het echter mis, vlak voor het ingaan van de beroemde bocht “parabolica” raakte hij vanwege zeer slecht zicht een van de achterblijvers en beschadigde de auto dusdanig dat hij de pitstraat moest opzoeken. Daar werd geconstateerd dat de auto niet meer verder kon wat natuurlijk een enorme domper was voor het gehele team.

Ook Simon was natuurlijk teleurgesteld maar was ondanks dat positief over het gehele weekend. In alle trainingen, kwalificaties en in de races hebben we onze snelheid laten zien en bovendien was de samenwerking met Alec en de andere teamleden perfect zo liet hij weten.

De volgende twee races zullen worden verreden op het circuit van Brands Hatch in Engeland op 4 en 5 mei en ook daar zullen Simon en Alec gaan proberen zoveel mogelijk punten te vergaren.
Leave a Reply


8 − = 5

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.